Зробили
коробок

Історія виникнення коробок

02.03.2021 Блог

Зараз коробки оточують нас скрізь: варто лише відвідати будь-який магазин або хоча б просто проінспектувати свою квартиру! Втім, так, звісно, було не завжди. Давайте разом зробимо невеличку екскурсію в минуле і подивимося, як народилася популярна нині картонна упаковка.

Перші коробки з картону вперше з’явилися в Європі та США, і не так давно – всього лише близько 200–250 років тому. Всі вони створювалися винятково вручну, мали круглу чи овальну форму. Головне, що такі коробки використовувалися для дорогих товарів – парфумерії, деяких медикаментів, вишуканої галантереї. З 1850 року помітний прогрес: з’явилися технології, що дозволяли робити самостійно зібрану тару. Однак продавцям доводилося витрачати час на збір упаковки, що не дуже позитивно впливало на сервіс.

Справжній прорив абсолютно випадково зробив власник бруклінської типографії Роберт Гейр 1879 року. Він займався друком на пакетах, і одного дня щось пішло не так: металева лінійка на станку вийшла з ладу та почала робити рівні прорізи в підготованій партії пакетів. У Гейра з’явилася ідея: а якщо створити технологію, яка  дозволяла б вирізати картонні коробки за шаблоном і разом з тим створювати рівні лінії згину? Саме так у Брукліні народилася фабрика упаковки, в якій виробництво коробок (до 7500 екземплярів на годину!) поєднувалося з друком. За кілька років підприємці почали купувати коробки великими накладами на замовлення, щоб використовувати в широкій торгівлі. Одним із перших продуктів, упакованих в тару з палітурного картону, стала «Квакерська вівсянка», що вже незабаром перевершила рекорди своєї популярності й активних продажів!

Ще одна важлива дата, яку варто згадати, –1871 рік. Саме тоді в США був винайдений гофрований картон, що став справжнім порятунком для виробників товарів зі скла та інших тендітних виробів. Саме тара з гофрокартону забезпечувала безпечне транспортування й доставку продуктів клієнтам у бездоганному стані.

Зараз підприємці можуть з легкістю замовити абсолютно різноманітну картонну упаковку, яка буде не лише захищати, але й гідно презентувати товар. Наша компанія «Fabrika Korobok» виготовляє коробочки різноманітних форм, розмірів та форматів так, аби кожен підприємець міг знайти щось особливе саме для свого товару. Ми працюємо з палітурним картоном вищої якості, кашированим дизайнерським папером, а також використовуємо тиснення фольгою і офсетний друг для нанесення логотипів та інших зображень. Тож якщо ви бажаєте замовити ідеальні коробочки для вашого бізнесу з доставкою по Києву та Україні, ми будемо безмежно раді допомогти!